Stop ved blink

S

Novellesamlingen Stop ved blink indeholder 15  foruroligende og humoristiske noveller. Hovedpersonerne er nået til en skillevej, hvor de kan fortsætte, vende om eller forsøge at blive stående. Hvad de end vælger, vil det formentlig få betydning for dem resten af deres liv.

Ida bliver kørt hjem fra kirken i limousine, og gaverne er fine. Men konfirmationen forløber alligevel ikke helt, som hun nok ønskede sig.

Mette bliver stalket af en gammel gymnasiekammerat og vågner endnu en gang med tømmermænd.

En anonym journalist gør lynkarriere, straks han køber sig en hat.

Johanne må til sin egen store irritation vende bilen med sit flyttelæs og køre tilbage til manden, da hun kommer i tanke om, at hun har efterladt den muddler, hun plejer at bruge, når hun laver mojitos.

Og Ian og Kristoffer når at blive ret nervøse, da en lille arrig mand med en stor sag stikker hovedet ind i deres bil.

Sagt og skrevet om “Stop ved blink”

“Vi mærkede måske ikke den samme understrøm, han kunne fornemme. Og vi har måske ikke evnen til at fortælle historien videre i en form, som Claus Schjødt formår. Men vi er inde i en verden, hvor de fleste af os føler os hjemme. Samtidig er der i novellerne en sælsom blanding af humor og smerte, af normalitet og galskab, af styrke og svaghed.”

        Arne Mariager i Bogkassen

(Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad)

Han skriver fremragende, og selvom der er tale om korte tekster, formår han at få sine hovedpersoner til at fremstå ægte og troværdige gennem deres handlinger og dialog…  De er både søde, hyggelige, irriterende og ondskabsfulde, sådan som vi alle sammen er i større eller mindre grad. Selv om nogle af situationerne er lidt “langt ude”, køber jeg den alligevel, fordi jeg kan spejle mig i personerne, og fordi det jo rent faktisk kunne have været mig.

Fra bogbloggen B for bog

Det er en udmærket samling af små, stilfærdige fortællinger fra en hverdag som de fleste voksne kan nikke genkendende til. En enkelt tilfældig handling, kan have afgørende betydning, eller et enkelt ord sagt forkert kan ændre alt. Flere af novellerne har et anstrøg af underfundig humor.

Lektørudtalesen til de danske biblioteker

(Læs hele udtalelsen på bibliotek.dk)